måndag 14 december 2009

Luciauppträdande 10-24

- Check!

Andra dagen är över och vi har sjungit så in i norden...
Hm.. Vad hände det för speciellt?
Njaa...
- Barnen i ena dagiset var jätte söta och de hade ritat teckningar åt oss
- Barnen i det andra dagiset var också jätte söta och där hade vi t.o.m. tid att stanna och leka en stund, vilket de uppskattade stort. Dessutom ville de dansa ringlekar med oss, så vi ställde förstås upp :) Konstigt att man kan sångerna fastän jag inte dansat ringlekar på många år :)
- Vi sjöng för en 101-åring som var i mycket gott skick. Hon var i mycket bättre skick än många andra på ålderdomshemmen. Sköterskorna berättade att 101-åringen en dag hade frågat hur gammal hon är. Hon hade fått svaret att hon är 101-år och hennes reaktion var "Ei voi olla totta. 101? Ja vielä näin kirkas päässä." Och visst var hon klar i skallen. Hon hade bara råkat glömma bort hur gammal hon är, men i den åldern spelar det inte så stor roll.
- Sen sjöng vi för ett nyförälskat par som var... typ 80 år gamla :)
- ajo, vi brukar få glögg och pepparkakor på nästan varje ställe vi besöker, men på ett av dagens ställen var glöggen lite stark. Sköterskorna hade inte förstått att de bjöd på glöggkoncentrar och att man egentligen skulle tillsätta vatten. Vi klarade oss s.g.s. bra, men de stackars åldringarna bara hostade och hostade. En del kommenterade t.o.m. att 'Dom sku no ha kuna häll i lite mer vatn' på östnyländska.

- Ja, sen ringde vi förstås in till radio X3M, men de ville inte läsa upp vårt meddelande. De sa bara att Borgås luciatrio hade lämnat ett meddelande.



Nu sitter jag här ensam hemma efter att jag kommit hem från konserten i kyrkan. Resten av familjen sitter fortfarande på kyrkbänken, men vi vitklädda kom alla hem till oss och byta kläder, istället för att åka in till Borgå centrum och sedan tillbaka ut till Sibbo, Emsalö och Saxby.

Start kl. 07.30 imorgon bitti.

2 kommentarer:

  1. Vitsi de e så jännä nä du e tärna och man ser dig i borgåbladet hela tiden :DD Det verkar som att du får resa runt en hel del ;)
    Btw, min blogg har återuppstått, men nu på adressen never-think-twice@blogspot.com :D

    SvaraRadera
  2. :D Resa o resa.. om de räknas att resa me att köra omkring i borgånejden i en luciabil :D
    Jess :) ja ska genast börja läsa ;)

    SvaraRadera